Airplay? Hva er det?

Finn ut hva airplay egentlig er!

Publisert: 22.05.2011 13:15 av Peder B

Hva er vel bedre enn å kunne vise bilder, høre på musikk og spille av film trådløst? Nettopp dette har Apple funnet en løsning på, med systemet som de kaller AirPlay. AirPlay benytter ditt trådløse-nettverk for å sende en datastrøm fra en (Apple) enhet, til en enhet som støtter systemet. Avhengig av mottaker enheten så kan du enten spille musikk, vise bilder eller se film.

Dette gjøres ved å koble enheten med AirPlay-støtte til nettverket ditt hjemme, og din Apple-enhet , som er på samme nettverket, vil finne ut automatisk at den har tilgang til å sende datastrømmen til en valgbar enhet . Da vil du ha muligheten til å spille av innhold fra iTunes på PC eller Mac, samt fra de fleste fornuftige Apps på iOS-enheter (iPod Touch, iPhone, iPad). Apples egen Airport Express er den enkleste enheten som støtter AirPlay, og kan fint kobles til anlegget ditt for å kunne spille av musikk trådløst.

Det mest aktuelle for oss nordmenn er nok bruken mot WiMP og Spotify. Begge disse støtter AirPlay, og vi må si at å benytte seg av WiMP på iPad er en ypperlig måte å høre musikk på! Dette gjøres meget enkelt – du trykker på AirPlay-ikonet. Da vil du få opp en liste over AirPlay-enheter som du kan velge å sende lyden til. Velg enhet, vent noen få sekunder og musikken spiller magisk ut av valgt enhet! Må prøves!